پیشبینی بارشهای تهران در پاییز ۱۴۰۳ چگونه است؟/ وضع این استانها نگرانکننده است
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور گفت: بارشهای تهران در حال حاضر وضعیت نسبتا نرمالی دارد اما آنچه ما را نگران میکند، وضعیت کم بارشی و کم آبی تهران در ادامه پاییز است و مدلهای پیشبینی فصلی بیانگر این هستند که چشمانداز بارندگیها برای نیمه آبان ماه تا نیمه بهمن ماه، به کم بارشی گرایش دارد.
فرزانه فراهانی: کم بارشی فصل پاییز مردم را نگران کرده است و اینکه مردم چه زمانی منتظر بارش باران و برف باشند، از جمله موضوعاتی است که بسیاری از مردم در حرفهای روزمره خود از آن سخن میگویند و اخبار مرتبط با آن را دنبال میکنند.
خبرآنلاین برای بررسی هر چه دقیقتر چگونگی آب و هوا طی روزهای آینده و وضعیت بارشها با احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور گفتگو کرده است.
در ادامه این مطلب گفتگو را دنبال کنید.
آقای وظیفه پاییز از نیمه هم گذشت و ما در برخی از نقاط کشور بارش چشمگیری نداشتیم، در ادامه فصل پاییز، وضعیت بارشها به چه صورت خواهد بود؟
در ارزهای شمالی کشور بارندگیهای خوبی داشتیم اما بارندگی در برخی از استانها آنطور که باید بوده باشد، نبوده و نیست. کدام استانها کمترین حجم بارندگی را داشتهاند؟
تا اینجای پاییز در استان لرستان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان و مرکزی بارندگیهای مطلوب و خوبی را نداشتهایم و مردم همچنان منتظر بارندگی هستند.
در کدام استانها بارش باران پاییزی بیشتر بوده است؟
در استان کرمانشاه، بخشهایی از کردستان، آذربایجان غربی، اردبیل، سواحل گیلان، گلستان، مازندران و همچنین خراسان شمالی بارندگیهای خوبی را شاهد بودهایم و پر بارشترین استان کشور استان گیلان بوده است.
در مجموع وضعیت بارندگیها در سایر استانهای کشور چه وضعیتی را داشته است؟
در مجموع بارش باران در برخی نقاط حد نرم بوده است و آن جاهایی که مثل لرستان ، چهارمحال و بختیاری، استان مرکزی، همدان و … که به عبارتی استانهای محدوده غرب تا جنوب غرب کشور هستند، بارندگی کمتری را نسبت به نرم پشت سر گذاشتهاند.
آیا استانی هم در کشور داریم که از بارش باران سهمی نداشته است؟
بله ؛ استان خراسان جنوبی و قم هیچ بارش بارانی را شاهد نبودهاند و برای آنها وضعیت بدون بارش ثبت شده است.
وضعیت بارندگیها در تهران به چه صورت بوده است؟
بارشهای شهر تهران در حال حاضر وضعیت نسبتا نرمالی دارد اما آنچه ما را نگران میکند، وضعیت کم بارشی و کم آبی تهران در ادامه پاییز است و مدلهای پیشبینی فصلی بیانگر این هستند که چشمانداز بارندگیها برای نیمه آبان ماه تا نیمه بهمن ماه، به کم بارشی گرایش دارد و آن چیزی که از بارشها انتظار داریم، کمتر از آن چیزی است که به هر حال تا پیش از این به صورت نرمال دریافت میکردیم.
پاییز کم بارش تهران با وضعیت تقاضایی که در حال حاضر برای آب وجود دارد و این تقاضا نسبت به قبل خیلی بیشتر شده است، نگران کننده بوده و آب کافی برای کشاورزی و سایر مصارف نداریم.
فلات مرکزی ایران مثل استان اصفهان، یزد، تهران، قم و مرکزی با کم بارشی و بالتبع کم آبی مواجه است و برای تامین آب مورد نیاز در مضیقه هستیم.