سمیه فرح‌بخش روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا اشتغال‌زایی بالای واحدهای تولیدی، تولید طبقاتی و استفاده از حداقل زمین، محیط کنترل شده و کاهش خسارت‌های ناشی از شرایط اقلیمی، تولید در تمام فصل‌های سال با میزان مصرف کم آب در واحد تولید را از مزایای تولید قارچ عنوان کرد.
وی افزود: براساس آمارهای موجود برای تولید یک کیلوگرم قارچ به کمتر از ۲۰ لیتر آب نیاز است و با توجه به اینکه پرورش قارچ خوراکی در فضای بسته و کنترل شده انجام می‌گیرد، امکان تولید قارچ در واحدهای صنعتی در تمام طول سال ممکن است.

فرح‌بخش اظهار کرد: به طور معمول واحدهای پرورش قارچ خوراکی به دلیل اینکه امکان ۶ دوره تولید در سال دارند بسیار اقتصادی هستند این در حالی است که در واحدهای سنتی استان بوشهر که ۲۸ واحد هستند و به صورت پاره وقت فعالیت می‌کنند، به دلیل شرایط آب و هوایی فقط در فصل‌های خنک سال امکان تولید و فعالیت وجود دارد.
مدیرامور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: در این استان واحدهای تولید قارچ صنعتی ۲۰۰ تن به بالا که امکانات تولید مستمر دارند، هدف هستند چون واحدهای تولید قارچی که شرایط و امکانات تولید مداوم محصول را نداشته باشند خیلی توجیه اقتصادی ندارد و نمی توانند اشتغال‌زا باشند.

وی یادآور شد: برای راه اندازی یک واحد تولید قارچ صنعتی ۲۰۰ تنی ۱۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز است.

مدیرامور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر اظهار کرد: مصرف سرانه قارچ خوراکی در کشور بیش از ۱.۲ کیلوگرم و میانگین مصرف سرانه دنیا چهار کیلوگرم است.

وی ادامه داد: در زمان حاضر ۹۹ درصد تولید قارچ خوراکی کشور از نوع دکمه‌ای سفید و کمتر از یک درصد صدفی است.
فرح بخش افزود: ایران با تولید ۱۸۰ هزار تن قارچ، رتبه هفتم تولید این محصول در دنیا را به خود اختصاص داده است و از مهمترین مزایای پرورش قارچ خوراکی، زودبازدهی و اقتصادی بودن این رشته از فعالیت کشاورزی نسبت به سایر فعالیت‌ها است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.