کسبوکارهای دانشبنیان را نباید تعطیل کرد، باید به جریانهای انقلابی، بسیج دانشجویی و مانند آنها فرصت رقابت داد
نشست خبری روحالله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، امروز (هشتم اردیبهشت ماه) برگزار و دیدگاه دولت درمورد مسائل روز اکوسیستم اقتصاد دیجیتال کشور تشریح شد.
به گزارش خبرآنلاین و به نقل از زومیت، در چند ماه اخیر موضوع واگذاری سهام بعضی کسبوکارهای مطرح حوزه اقتصاد دیجیتال، موجی از نگرانی را بین فعالان اقتصاد دانشبنیان به راه انداخت؛ گلرنگ سهام تپسی را خرید و در هفتههای اخیر هم خبرهایی از احتمال واگذاری عمده سهام دیجیکالا به همراه اول مطرح شد. این مسئله در کنار صحبتهای چندماه پیش مدیرمسؤول روزنامه کیهان، تصوری ایجاد کرد مبنی بر اینکه فشارهایی برای واگذاری سهام استارتاپهای بزرگ وجود دارد.
معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری با تکذیت این مسئله توضیح داد: «چون پیشازاین، یک عده صحبتهای نادرستی را بدون دلیل و مدرک درباره واگذاری بعضی کسبوکارهای حوزه اقتصاد دیجیتال به نیروهای انقلابی مطرح میکردند، این حساسیت به وجود آمد؛ اما در اصل چنین هدفی وجود ندارد».
او در همین خصوص به فروش سهام تپسی اشاره کرد و گفت: «آقای منشیپور از ما خواست کمک کنیم که انتقال سهام تپسی حتماً انجام شود. این درخواست ابتدا با مخالفت معاونت علمی روبهرو شد اما با اصرار تپسی درنهایت با این موضوع موافقت کردیم».
او چنین واگذاریهایی را نه به معنی واگذاری کسبوکارها به حاکمیت، بلکه نشاندهندهٔ بلوغ این حوزه دانست: «واگذاری سهام این کسبوکارها بلوغ آنها را نشان میدهد. این یعنی کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال سرمایههای بزرگ از سایر شرکتها جذب میکنند که درنهایت به بزرگ شدن جدی این کسبوکارها منجر میشود. یکی از این کسبوکارها با سرمایه یک واحدی وارد شده و الان سرمایهٔ ۳۰۰ واحدی دارد. این یعنی هم فرصت رشد در این حوزه وجود داشت و هم سرمایه کلانی به این حوزه بازگشته است».