با این غذا از بیماری سالمندی پیشگیری کنید | غذای پاییزی کرمانشاهی‌ها را از دست ندهید

کرمانشاه در غرب ایران که البته بیش از هر چیز با دنده‌کباب و کاک‌هایش مشهور است، اما بیش از ۸۰ نوع غذا و خوراک، ۱۱ نوع نان، ۲۰ نوع شیرینی و میان وعده‌های بومی و لذیذ دارد که در این گزارش می‌خواهیم درباره خوراک کدو حلوایی آن صحبت کنیم.

به گزارش همشهری آنلاین، یکی از قشنگی‌های فصل پاییز آمدن کدو حلوایی به بازار است که با طعم شیرین و خاص خود محبوب خیلی‌هاست و در بسیاری از غذاها و شیرینی‌ها و دسرها کاربرد دارد، از کیک کدوحلوایی گرفته تا انواع خورشت و خوراک و دسر.

کرمانشاهی‌ها هم به این محصول پاییزی علاقه زیادی دارند و یک غذای خوشمزه و مقوی برای روزهای سرد پاییزی با آن درست می‌کنند؛ خوراک کدوحلوایی که گاهی هم به عنوان دسر برای مهمان سرو می‌شود.

مواد لازم

در دستور پخت این خوراک سنتی، گوشت، کدو حلوایی، رب، عدس، آب نارنج یا آبغوره و ادویه ذکر شده است.

طرز تهیه

ابتدا عدس‌ها را یکی دو ساعت پیش از آغاز پخت تا خیس بخورد. پیاز نگینی خورد شده را سرخ می‌کنیم و بعد عدس را به همراه آب و نمک و فلفل به آن اضافه می‌کنیم تا بپزد. بعد از آن گوشت چرخ‌کرده قلقلی شده یا گوشت تکه‌ای را کمی سرخ می‌کنیم و به عدس‌ها اضافه می‌کنیم. کدوها را پوست کنده و چهارگوش ببرید. کدو را هم می‌توانید با آب گذارید تا پخته شود و کمی آب داشته باشد و در صورت تمایل زعفران و شکر هم به آن اضافه کنید و در مرحله آخر به خورشت اضافه کنید یا اینکه کمی مانده تا عدس کاملا پخته شود کدوی خام را اضافه کنید تا بپزد. کدوها خیلی سریع پخته می‌شود و باید مراقب باشید له نشود. در مرحله آخر صبر می کنید تا آب خورشت کم شود و لعاب بیاندازد و بعد آن را نوش جان کنید.

خواص

این غذا خواص بسیار زیادی دارد و برای کسانی که رژیم دارند بسیار مناسب است. اما نکته اینکه کدو حلوایی منبع سرشاری از ویتامین A و بتاکاروتن، ویتامین C، فیبر غذایی، پتاسیم و آنتی‌اکسیدان‌هاست.

سالمندانی که میزان بتا کاروتن خونشان پایین است، بیشتر احتمال دارد به مشکلات چشمی مانند آب مروارید دچار شوند و استفاده از کدوحلوایی احتمال ابتلا به این بیماری را به حداقل می‌رساند.

همچنین کدوحلوایی برای افرادی که به سرماخوردگی و آنفلوآنزا دچارند نیز مفید است به ویژه اینکه در این روزهای سرد احتمال شیوع این بیماری هم بیشتر است.

مصرف مرتب کدوحلوایی احتمال ابتلا به سرطان پروستات را در افراد بالای ۶۰ سال به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد و این موضوع به خاطر وجود کاروتنویید های فراوانی (مثل بتاروتن) است که در این سبزی است.

بیشتر بخوانید:
آشنایی با خواص کدو حلوایی

کد خبر 895986

  • با این غذا از بیماری سالمندی پیشگیری کنید | غذای پاییزی کرمانشاهی‌ها را از دست ندهید

  • شب وحشت در ایران چه خبر است؟ |خرج و برج میلیونی هالووینی ها

  • شرارت، زیر سر آمریکاست اما به چین و روسیه حمله کنید! | ایراد، از فهم نادرست است، یا از سرسپردگی؟

  • آزادسازی ۳۰ هکتار از خاک ابوموسی | احداث کمپ گردشگری توسط وزارت میراث فرهنگی

  • سربازان کیم جونگ اون وارد خاک اوکراین شدند

  • سیگنال مهم همتی به بازارهای ایران | دولت پزشکیان تکلیف دلار را مشخص کرد

  • هواپیماهای اسرائیلی از مرز عبور کردند؟ | ویدئو

  • ۵+۲ خروجی احتمالی پرسپولیس | چند ستاره لب تیغ!

  • شب وحشت در ایران چه خبر است؟ |خرج و برج میلیونی هالووینی ها

  • نامزد ریاست جمهوری آمریکا به نتانیاهو: می‌خواهم زمان ورود به کاخ سفید، جنگ تمام شده باشد

  • تصویر انار یک کیلو و نیمی در ساوه | سنگین‌ وزن ترین انار چند کیلو بود ؟

  • هواپیماهای اسرائیلی از مرز عبور کردند؟ | ویدئو

  • سربازان کیم جونگ اون وارد خاک اوکراین شدند

  • سلام و ضربه فنی ؛ ستاره کشتی ایران در ۳۹ ثانیه ضربه فنی کرد + فیلم

  • سرقت مسلحانه از بانک ملی | ۲ شهروند مجروح شدند

  • سقوط بالگرد سپاه در شیراز

  • آزادسازی ۳۰ هکتار از خاک ابوموسی | احداث کمپ گردشگری توسط وزارت میراث فرهنگی

  • فوری | لبنان: امیدواریم در ساعات و یا روزهای آینده آتش بس برقرار شود

  • روش تهیه خورشت کدو حلوایی با کوفته ریزه + فوت و فن

  • با کدو حلوایی و غوره خورشت مجلسی درست کنید + فوت و فن

  • چطور با کدوحلوایی پودینگ درست کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید